Zahájení podzimní taneční ligy 2024

V sobotu 19.10.2024 jsme vyrazili do Kladna na první soutěž podzimní taneční ligy 2024 a byla to neskutečná jízda!

Když si to dáme ve zkratce, tak máme 4 zlaté medaile, 3 stříbrné, 3 bronzové, několik nádherných postupů a finálových umístění. Bylo to neskutečně mnoho emocí, radosti, překvapení a skvělých výkonů našich tanečníků, kteří dokázali, že BESTA CHRUDIM umí zářit v mnoha ohledech. Sama jsem celý den sledovala z pozice porotce, tak si ho teď pojďme prožít ještě jednou společně pomocí slov a fotek. Určitě to stojí za to 🙂

Letošní ligu jsme se rozhodli vynechat malé skupiny, startovat pouze s duety a zacílit především na sólové improvizační vstupy, které jsou pro naše tanečníky ohromným přínosem po mnoha stránkách. Takže když stoupali počty tanečníků, kteří si chtějí impro zkusit odstartovat, tak jsme se radovali a čekali, co to přinese. Celkem nás na ligu vyrazilo 23 a odstartovali jsme 52 startů 🙂 Nebojte představíme si je ve zkratce.

Kategorie JAZZ DANCE

První část soutěže byla věnovaná jazzu. Za nás to bylo celkem 6 duet ve třech věkových kategoriích a 21 sólistů. První medaile přišla hned s první kategorií. Duo Natálie Podařilová a Štěpán Hrubeš předvedlo s choreografií Viki Šupíkové skvělý výkon a získalo stříbrnou medaili. Jejich kolegyně Adélka Křivková a Esterka Nováková získaly ve stejné kategorii místo s choreografií Elišky Hrochové 6. místo.

V juniorech startovala také dvě dua. Obě choreografie si vzala na starost Ilonka Sedláčková. Ligové duo Ashley Berto a Davča Kosť postoupilo do finále a nakonec skončilo na pěkném 5. místě. V hobby kategorii se tančilo jednokolově a i tam čekalo 5. místo na Sofii Ožvaldovou a Julču Novákovou.

Do dospělých se nám v tomto roce přehoupla známá dvojice Ema Hrochová a Radys Loukota, kteří se ničeho nezalekli a hned vybojovali stříbrnou medaili. Zlatá medaile čekala ve stejné kategorii na dvojici Ilonka Sedláčková a Eliška Hrochová, které ovládly parket a společně si užily každou vteřinu.

A teď se pojďme podívat na nejúspěšnější sólisty. V dětech startovalo celkem 8 našich tanečníků a tím nejvýraznějším se stal Štěpánek Hrubeš, který skončil na 9. místě těsně před branami finále. V juniorech hobby si postup do finále vybojovala Sofi Ožvaldová a nakonec získala perfektní 4. místo. Kategorie juniorské ligy nám přinesla hned další medaili – Ema Hrochová se protančila přes tři kola a nakonec z toho bylo 3. místo. Své finále si ve stejné kategorii užil i Davča Kosť. A pak naši dospěláci – 4 sólisti na startu a všichni 4 získali postup do finále. Kde se seřadili následovně – Ilonka Sedláčková jednoznačně vyhrála zlato se známkami 5×1, bronzem pokračovala Viki Šupíková, bramborovou si odnesl Radys Loukota a 6. místo čekalo na Elišku Hrochovou. Moc Vám všem gratulujeme, ať už medaili máte nebo ne. A budeme pokračovat kategorií contemporary.

Kategorie CONTEMPORARY

A tahle jízda pokračovala i v kategorii contemporary. V juniorech jsme na start poslali pouze jediné duo – staronovou dvojici Ema Hrochová a Kája Blažková – holčičky se protančily do nabitého finále a nakonec získaly 6. místo. Nově vzniklé dvojice se představily na startu dospělácké věkové kategorie. Obě předvedly super jízdu a získaly jasný postup. Finálové kolo bylo trochu dramatické a Radys si vyzkoušel jaké to je dostat pořádnou ránu do nosu od partnerky, ale ustál to skvěle a s vatovým tamponem odtančil poslední vstup s neuvěřitelnou energií. A jak to tedy dopadlo? Křičíme radostí, že obě naše dua jednoznačně ovládla kategorii!!! Stříbrnou medaili vybojoval Radek Loukota a Viki Šupíková – tahle dvojice nás prostě baví – nejen svým výkonem, ale především komunikací mimo parket. Až je někdy uvidíte připravovat se na soutěži, tak je chvilku sledujte je to fakt sranda :)) A potom to přišlo – zlato pro naše královny – Zuzka Löwyová a Adri Musilová – dvojice, která vznikla také nově a vůbec netušila, co společně může dokázat. Moc Vám gratulujeme holčičky!

Hned po tomhle nádherném vyhlášení se rozjela sólová jízda. Dětská věková kategorie měla opět zastoupení v počtu 8 sólistů. Výsledky byly perfektní a trojice Štěpánek, Stela a Verča se dokonce protančila až do finále. Štěpova bronzová medaile už byla jenom třešničkou na dortu !! Koťátka naše moc Vám všem gratulujeme k Vašim výkonům. Byla to bombaaa :)) Na startu jich stálo 33.

Plynule přecházíme do juniorské kategorie – 3 mladší juniorky se představily v kategorii hobby. Julča i Sofi se probojovaly do semifinále. Dalších 6 našich tanečníků se představilo v ligové soutěži. Nejúspěšnější byl Davča Kosť, který skončil v semifinále na skvělém 13. místě z 34 startujících. A pak to zase přišlo. V dospělé lize nastoupila na start pětice našich sólistů a všichni postoupili do semifinálového kola. Tam skončila trojice Eliška, Adri a Radys. Do finále se probojovala Ilonka, která získala bramborovou medaili a absolutním vrcholem tohoto úspěšného dne bylo zlato pro Viktorii Terezu Šupíkovou!

Ještě jednou všem našim tanečníkům moc gratulujeme ! Jsme na Vás pyšní – dua byla připravena v rekordním čase a i přesto to na nich není znát. A ty sólové výkony – víme, jak těžké to je a jsme neskutečně šťastní že tolik z Vás to přišlo zkusit. Nechali jste na parketě to nejlepší ze sebe a posunuli se zase o krok dál na Vaší taneční cestě. Jen tak dál!

Další liga nás čeká za necelý měsíc v Olomouci – věříme, že udržíme nasazenou laťku a taky, že se k nám přidají ještě další kámoši a budeme sdílet další zážitky, protože ty emoce – to bylo neskutečný a zažít to společně to je nejvíc :)) Tým BESTA roste <3

SDÍLEJTE: