Mistrovství Evropy 2024

Podzimní část sezóny jsme zahájili rovnou na mezinárodní soutěži ve Slovinsku. Celkem nás čekalo 13 startů našich nominovaných choreografií a 6 sólistů nastupujících do improvizační soutěže. Jaké to všechno bylo?

Mistrovství Evropy den za dnem! Vše jste samozřejmě mohli sledovat také na našem Facebooku či Instagramu.

čtvrtek 26. 9. 2024 - máme Mistra Evropy!!!

Náš Radek Loukota je novopečený Mistr Evropy pro rok 2024! Nejdřív si vybojoval postup do finále a pak přišla tato absolutní třešnička na dortu, kdy si v obrovské evropské konkurenci došel až na stupínek nejvyšší. Jsme nadšení a pyšní!

Perfektní výkon Emy Hrochové v obrovské konkurenci vynesl 38. místo. Toto vystoupení bylo zároveň i derniérou choreografie Black car.

pátek 27. 9. 2024

Úžasné finálové 5. místo pro Štěpánka Hrubeše v kategorii jazz dance solo children.

Krásné 9. místo v nadupaném semifinále pro Radka Loukotu a Emičku Hrochovou v kat. jazz dance junior 2.

Ilonka Sedláčková a Viki Šupíková se v pátek postavily na parket s 36 tanečníky z celé Evropy v improvizační soutěži. Tančily neskutečně a jednoznačně se zařadily mezi nejlepší tanečníky. Perfektním výsledkem je redance o finálové kolo, který je dostal do první poloviny startovního pole.

Duet Štěpánka Hrubeše a Natálky Podařilové obsadil mezi kvalitními dvojicemi 18. místo! S choreografií Say What budou znovu startovat na Mistrovství světa v Polsku v prosinci.

Malá skupina Kiss him (choreografie Elišky Hrochové) upravená na choreografii 6 dětí postup nevybojovala, ale reprezentovala náš tým skvěle!

sobota 28. 9. 2024

⁠Juniorské duo Ashley Berto a Terezka Rychtaříková si vytančilo postup do semifinálového kola a jejich choreografie Thats the vibe z dílny Ilonky Sedláčkové si nakonec odvezla 15 místo.

Juniorská formace Silk sonic v obrovské konkurenci 36 skupin skončila na 16. místě těsně před branami semifinále.

V sobotu se také na startovní pole postavili naši tanečníci v improvizaci. V dětské věkové kategorii stálo na startu 53 tanečníků. Naše děti předvedly skvělé výkony. Holčičky Stela i Natálka skončily zhruba v polovině startovního pole. Štěpánek si vytančil postup a nakonec si odvezl krásné 16.místo.

Mezi poslední naše starty tohoto dne patřila juniorská improvizace - naši kluci - David Kosť a Radek Loukota se postavili mezi 82 tanečníků. Bylo naprosto skvělé sledovat je na tanečním parketu. Davča si jako jeden z úplně nejmladších účastníků vytančil 40. místo a skončil jako první nepostupující do dalšího kola. Radys se během soutěže krásně roztancovával a porotci ho sledovali víc a víc. Po postupu do druhého kola se mu podařilo vybojovat i semifinále!!! Nakonec skončil na nádherném 11. místě a nechal za sebou 71 tanečníků.

neděle 29. 9. 2024

⁠Neděle patřila našim dospělačkám. Ráno se mezi 53 tanečnic postavila Ilonka Sedláčková. Konkurence byla neskutečná a ačkoliv se na nás štěstí v podobě postupu neusmálo, tak skončila na 19. místě - velmi blízko hranici semifinále. Další její start bude na Mistrovství světa v prosinci v polském Kielce.

Na závěr jazzové části Mistrovství Evropy se představila skupina Royals. Naše dospělé tanečnice jsou naší pýchou. Tahle parta spolu drží a my jsme neskutečně šťastní, že se jim podařilo postoupit do semifinálového kola, kde předvedly perfektní výkon. Skupina v tomto složení tančila naposledy a my se už nemůžeme dočkat, co je čeká dál.

pondělí 30. 9. 2024 - 4. místo pro Davídka!

Svůj premiérový start na Mistrovství Evropy měl dnes náš David Kosť, který si svým výkonem v konkurenci perfektních tanečníků vytančil nádherné 4. místo (choreografie Jealous). Gratulujemeee!

Karolína Blažková a Radek Loukota odstartovali choreografii Imagine a poprvé tak reprezentovali náš klub v juniorských contemporary duetech na mezinárodní soutěži. Výsledkem je 27.místo ze 42 startujících - gratulujeme!

středa 2. 10. 2024

Tento den nás čekal poslední start v podání sóla Viktorie Šupíkové. Viky podala skvělý výkon a umístila se na 43 místě z 56 startujících.

Všem našim tanečníkům moc gratulujeme, jsme pyšní a radostní z toho, jak dobře naši taneční školu reprezentovali!

SDÍLEJTE: